Kaj je erekcija?

Erekcija je zmožnost doseganja in ohranjanja zadostne čvrstosti spolnega uda za uspešen začetek in dokončanje spolnega odnosa. Vendar je sposobnost doseganja erekcije več kot le pogoj za lepo spolnost. Znano je, da  erekcija vpliva na samozavest moškega na vseh življenskih področjih.

Erekcija (nabrekanje spolnega uda) je rezultat kompleksnega procesa, ki zajema živčni sistem, krvne žile ter gobasto tkivo brecil. Moški spolni ud (penis) tvorita dve votli brecili (corpora cavernosa). Pod njima leži corpus spongiosum (obdaja sečnico), ki prehaja v glavico uda (glans penis). V brecilih je gobasto tkivo, ki ga tvorijo žile, živci, gladke mišice, vezivo ter prazni prostori (sinusi), ki se pri erekciji napolnijo s krvjo in razširijo. Votli prostori (sinusi) in žile so znotraj obdani s tankim slojem celic – endotelom. Gobasto tkivo brecil obdaja čvrsta ovojnica (tunika albuginea).

Erekcija je refleks z refleksnim centrom v hrbtenjači. Dražljaji iz penisa, vizualni, olfaktorni dražljaji ter fantazijski dražljaji sprožijo širjenje (dilatacijo) arterij in sinusov penisa. Glavni mediator dilatacije je dušikov oksid (NO), ki ga tvori endotel. Razširjeni sinusi se napolnijo s krvjo in penis otrdi. Razširjeni sinusi pritisnejo vene ob čvrsto tuniko albugineo in s tem preprečijo odtok krvi iz penisa. Ob koncu erekcije se arterije in sinusi skrčijo, kri izteče in penis uplahne.

 

Vir: www.uroweb.si; mag. Klemen Jagodič, dr.med.

Potrebujete še več informacij? Pošljite povpraševanje.

Kaj je Enlarge Plus

Enlarge Plus je prehransko dopolnilo namenjeno moškim. Enlarge Plus vsebuje preverjene naravne sestavine. Tablete lahko uživamo dlje časa, brez nezaželenih stranskih učinkov.

Več o Enlargu ...

Prodaja

Tablete Enlarge plus so na voljo:

  • v vseh lekarnah
  • in spletnih lekarnah.

Kontakt

Distributer za Slovenijo:
Inomedic d.o.o.
Erjavčeva cesta 9, Velenje